От първи декември, по съвместен проект между БЧК  и община

...
От първи декември, по съвместен проект между БЧК  и община
Коментари Харесай

495 варненци ще ползват патронажна грижа от 1 декември

 От първи декември, по взаимен план сред БЧК  и община Варна,  стартира реализацията на план " Патронажна  грижа за възрастни хора и лица с увреждания на територията на община Варна ", финансиран по оперативна стратегия " Развитие на човешките запаси ", оповестява БНР. 

495 души ще получат почасова мобилна здравно-социална услуга в домашна среда, изцяло гратис,предвижда се и посещаване на медицинска сестра, обществен служащ, психолог или рехабилитатор.

Това оповестиха Илия Раев-председател на Областния съвет на БЧК  и Коста Базитов-заместник-кмет по опазване на здравето. Общината към този момент е осигурила два автомобила, с които ще бъдат обикаляни домовете на хората в потребност. Услугите, планувани в плана, са разчистване на дома, извършване на покупки, извеждане на разходка, промяна на здравна превръзка или вливане на банки и слагане на инжекции.

В понеделник ще бъдат оповестени телефоните, на които хората ще могат да получават информация за възможното си включване в плана,както и съответните места,където ще работи екипа, който го осъществя.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР